Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı

Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 dış sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz tatlı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ,sarımsağı soyalım ,rendeleyelim. Tencereye yağı koyalım. Soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım.
- Sonra yıkadığımız bulguru koyalım ,bir dk daha kavuralım. Sıcak suyu dökelim, tuz, baharat serpelim, karıştıralım. Yeşil mercimeği ek edip karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar denetim ederek pişirelim ,afiyet olsun.
Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

