Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı

Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 3 dış sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ,sarımsağı soyalım ,rendeleyelim. Tencereye yağı koyalım. Soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım.
  2. Sonra yıkadığımız bulguru koyalım ,bir dk daha kavuralım. Sıcak suyu dökelim, tuz, baharat serpelim, karıştıralım. Yeşil mercimeği ek edip karıştıralım.
  3. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte suyunu çekene kadar denetim ederek pişirelim ,afiyet olsun.

Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Kurabiye
Tepsi Böreği
Eti Fingerlı Pasta
Meyhane Pilavı
Domates Soslu Zeytinyağlı Kabak
Balon Gibi Kabaran Patlıcanlı Börek
Hdabla | © 2025 |