Çi Börek

Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çeyrek çay bardağı su

Hamuru için;

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 kupa ılık su
  • Tuz

Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Un, yumurta ve ılık suyu yoğurup en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
  2. Hamurumuz dinlenirken iç harca başlayalım. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak acısını atalım. Kıyma, tuz, karabiber ekleyerek soğanla karıştıralım. Biraz su ekleyip hafif cıvık kıvam elde edelim.
  3. Hamuru un döktüğümüz yerde 16 bezeye ayırıp merdane ile açalım. İçerisine çokça kıyma iç harcından yayıp yarım ay formunda kapayalım.
  4. Kızgın yağa hamurumuzu atıp süratlice önlü artlı çevirelim. İşte bu kadar kolay ve lezzetli bir seçenek. Afiyet olsun 🌸.

Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çakallı Menemeni (Muhteşem Lezzet)
Elmalı Kurabiye
Çilek Soslu Pasta
Nefis Elmalı Kurabiye
Büyük Tepside Tam Ölçülü Trileçe Tarifi
Peynirli Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet