Çi Börek

Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Çeyrek çay bardağı su
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 kupa ılık su
- Tuz
Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlamakla başlayalım. Un, yumurta ve ılık suyu yoğurup en az yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz dinlenirken iç harca başlayalım. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak acısını atalım. Kıyma, tuz, karabiber ekleyerek soğanla karıştıralım. Biraz su ekleyip hafif cıvık kıvam elde edelim.
- Hamuru un döktüğümüz yerde 16 bezeye ayırıp merdane ile açalım. İçerisine çokça kıyma iç harcından yayıp yarım ay formunda kapayalım.
- Kızgın yağa hamurumuzu atıp süratlice önlü artlı çevirelim. İşte bu kadar kolay ve lezzetli bir seçenek. Afiyet olsun 🌸.
Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

