Domates Çorbası

Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase rendelenmiş domates(konserve)
  • 5 bardak sıcak su
  • 1 bardak süt
  • Tuz
  • Kekik
  • Pul biber

Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremize yağlarımızı alalım ve yağın kızmasını bekleyelim.
  2. Kızan yağa un ekleyip, kavuralım.
  3. Kavrulan una domates salçası ekleyelim ve kavurmaya devam edelim akabinde sarımsakları ekleyip karıştıralım.
  4. Domates rendesini yahut konservemizi ekleyip ve karıştıralım.
  5. 5 su bardağı sıcak su ekleyelim.
  6. Kaynamaya başlayınca 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ek edelim.
  7. Damak tadına nazaran tuz, pul biber ve kekik ekleyelim.
  8. Pişen çorbamızı mutfak robotu (blander) yardımı ile bland edelim.

Afiyet olsun.

Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumru
Yumuşacık Zebra Kek
Portakallı Anne Kurabiyesi (Videolu)
Mini Pastalar
Zeytinyağlı Biber Dolması
Sütlü Un Helvası
Hdabla | © 2025 |