Köz Patlıcan Çorbası

Köz Patlıcan Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 5 su bardağı su
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber
Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk başta patlıcanları közlemek ile başlayalım ister fırında ister ocakta közleyebilirsiniz.
- Uygun bir tencereye yağları ve unu alıp unun kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Közlenen patlıcanları ince ince doğrayalım ve kavrulan unun üzerine dökelim.
- Patlıcanları da bir müddet kavurduktan sonra su ve süt karışımını ekleyip kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 5 dakika da kısık ateşte pişirelim. İster taneli içebilirsiniz. İsterseniz de pişirdikten sonra blender’dan geçirebilirsiniz.
- Cezvede yağı eritip toz kırmızı biberi ekleyelim. Servis sırasında çorbamızın üzerine yağdan ek edelim. Afiyet olsun 🌸.
Köz Patlıcan Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

