Fırında Pişirmeden Porsiyonluk Ağlayan Kek

Fırında Pişirmeden Porsiyonluk Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarın su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı krem şanti
Çikolata sosu için;
- 1 paket krema
- 180 gram çikolata
Fırında Pişirmeden Porsiyonluk Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba toz şekeri, yumurta ekleyip çırpıyoruz süt ve sıvı yağımızı ekleyip çırpıyoruz. Akabinde kakaomuzu ekleyip çırpıyoruz un kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz tekrar çırpıyoruz.
- Çırptığımız kekin gereçlerini daha sonra istediğimiz boyutta ki kaselere paylaştırıyoruz.
- Kaselerimizi bir tencereye yerleştirelim tencerenin yarısına kadar su koyalım kapağımızı kapatalım kekemizi pişirmeye bırakalım 10-15 dk ortası pişmiş olur.
- Kekimiz piştikten sonra soğumasını bekliyoruz daha sonra kekimizi sütle ıslatalım her kaseye 2 yemek kaşığı süt ekliyoruz.
- 4 yemek kaşığı kremşantimiz bir kaba ekliyoruz 1 su bardağı süt ekleyip, çırpıyoruz.
- Daha sonra kremşantimizin soğuması için buz dolaba koyuyoruz.
- Kremşanti buz dolabında soğukken bizde çikolata sosunu hazırlıyoruz.
- 1 paket kremayı tencereye ekleyip kısık ateşte sıvı haline gelene kadar karıştırıyoruz akabinde çikolataları ekleyip eritiyoruz çikolatalar eridikten sonra ocaktan alıyoruz sosumuzu. Hazırladığımız sosu 5 dk soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimizin üzerine krem şantimizi ekliyoruz.
- Ardından çikolata sosumuzu döküyoruz.
- Daha sonra kekimizi dilediğiniz üzere süsleye bilirsiniz ıslak kekimiz hazır afiyet olsun 🤗.
Fırında Pişirmeden Porsiyonluk Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










