Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 3 adet patlıcan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet domates (rendelenecek)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı toz biber ve pulbiber
  • 4 adet yufka

Yufka sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı
  • Susam yahut haşhaş

Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve biberi ince ince doğrayıp yağda kavuralım. Patlıcanları alacalı soyup ince olacak biçimde doğrayıp tavamıza ekleyelim. Salça domates ve baharatlarıda ekleyip kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.
  2. Yufkanın sosu için materyalleri ekleyip çırpalım.
  3. 1 yufkamızı açıp içine sosumuzu sürüp dört bir yanından içe yanlışsız yarım ay halimde kapatıp bir ucuna iç harcımızdan uzun şerit halinde bırakıp saralım ve 3 parmak genişliğinde kesip tepsimize dizelim yumurta sarısını sürelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.

Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Şekerpare
Pasta Tarifi
Pratik 2 Malzemeli Kayısı Tatlısı
Mısır Gevrekli Kurabiye
Hurmalı Kinoa Topları
Balık
Hdabla | © 2025 |