Patlıcanlı Börek

Patlıcanlı Börek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 3 adet patlıcan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates (rendelenecek)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber,kırmızı toz biber ve pulbiber
- 4 adet yufka
Yufka sosu için;
- 1 şişe soda
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
- Susam yahut haşhaş
Patlıcanlı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve biberi ince ince doğrayıp yağda kavuralım. Patlıcanları alacalı soyup ince olacak biçimde doğrayıp tavamıza ekleyelim. Salça domates ve baharatlarıda ekleyip kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Yufkanın sosu için materyalleri ekleyip çırpalım.
- 1 yufkamızı açıp içine sosumuzu sürüp dört bir yanından içe yanlışsız yarım ay halimde kapatıp bir ucuna iç harcımızdan uzun şerit halinde bırakıp saralım ve 3 parmak genişliğinde kesip tepsimize dizelim yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Patlıcanlı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


