Limonata

Limonata Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 litre soğuk su

Limonata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle limon ve portakalları güzelce yıkıyoruz. Karıştıracağımız kaba rendenin ince tarafıyla kabuklarını rendeliyoruz. Üzerine şekeri ilave edip, elimizle ovarak kabukların aromasının şekere nüfûz etmesini sağlıyoruz.
  2. Ardından sıcak suyu üzerine ekliyoruz be şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Sonrasında portakal ve limonların suyunu sıkıyoruz.
  3. Toplamda 1.5 su bardağı su çıkması gerekiyor. Az gelirse limon eği yapabilirsiniz. Çok gelirse de ekşi olabilir şekeri artırmanız gerekebilir.
  4. Sıktığımız portakal ve limon suyunu şekerli karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Akabinde 1 litre suyu da ekliyoruz ve güzelce karıştırıp bir süre bu formda bekletiyoruz. Düzgünce aroması birbirine geçsin özdeşsin.
  5. Sonrasında suyunu süzüp sürahiye ekleyip buzdolabında bekletin ve serinliğin tadını çıkarın 🍋 afiyet olsun ❤️.

Limonata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Cevizli Kurabiye (Helva Tadında)
Fırın Sütlaç (Kremalı)
Ispanaklı Gül Böreği
Kabak Tatlısı (Tencerede)
Kg Verdiren Tarifim
Tavuk Pirzola
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet