Kremalı Mantarlı Soslu Köfte

Kremalı Mantarlı Soslu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 450 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı ufalanmış ekmek
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı

Sebze sote için;

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 kase doğranmış mantar
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 100 gram krema
  • Yarım çay bardağı su

Üzerine;

  • Rende kaşar 50 gram

Kremalı Mantarlı Soslu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı rendele kıymayı ekle karabiberi kimyon tuz ekmek kırıntıları ekle güzelce yoğur, yuvarlak kalın köfteleri fırın tepsisine diz. 180 derece fırına at kızart.
  2. Sote havuçları rendele soğanı ince ince kıy, kıyılmış mantar zeytinyağ ile süratli ateşte sotelenen sebzelere biber ekle tuz, karabiber ek et nişastayı ek ederek yarım çay bardağı su ekle karıştır.
  3. Ardından kremayı ek et ve ocak üzerinde birbirine güzelce karıştır.
  4. Kızaran köftelerin üzerine soteyi bölüştür, rende kaşar ek et tekrar fırına at kaşar eriyene kadar pişir. Afiyet olsun.

Kremalı Mantarlı Soslu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Börülce Salatası
Tavada Pırasalı Kek
Yaş Pasta
Havuçlu Kış Kurabiyesi (Sıvı Yağlı)
Patlıcan Kavurma (Malatya Usulü)
Trileçe
Hdabla | © 2025 |