Fırında Tavuk Güveç

Fırında Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük paket tavuk göğsü
  • 2 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Üzeri için

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra sarımsak ve doğradığımız biberleri ekleyip karıştıralım.
  2. Biberler kavrulduktan sonra bir kaşık domates salçası ekleyelim küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip, biraz karıştıralım.
  3. Son olarak tavuk göğsü ve baharatları da ekleyip pişmeye bırakalım.
  4. Pişen sotemizi güveçlere koyup üzerine kaşar peyniri de ekleyerek 200 derece ısıtılmış fırına verip 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Fırında Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi Tarifi
Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması)
Karpuz Limonatası
Hurmalı Diyet Kek (Şekersiz)
Fırında Kapya Biber Dolması
Üzüm Kurutma
Hdabla | © 2025 |