Borcam Kebabı

Borcam Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet acı biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı yahut sıvı yağ
Yemeğin sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Borcam Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm zerzevatları küçük bir hal de küp küp doğrayalım.
- Patlıcanı acısının çıkması için tuzlu suda bekletelim.
- Kuşbaşı eti küçük bir tencerede kendi suyunu çekinceye kadar haşlayalım. Suyunu çekince çok az yağ ek edip biraz kavuralım.
- Sosun hazırlanışı iki türlü yapılabilir. Birincisi tereyağı kullanmayacaksak salçayı sıvı yağda kavurup üzerine tuz ve baharatları ek edip birkaç dakika kaynatmak. İkinci metot ise tereyağı kullanacaksak sıcak suya salça, tuz ve baharatları karıştırarak hazırlamak. Yani tercihe bağlı.
- Tüm materyalleri borcama alıp karıştıralım. Üzerine sosu gezdirelim.
- Yemeği tereyağlı pişiriyorsak: tereyağını 👇 aşağıda görseldeki üzere dilim dilim yemeğin üzerine ekleyip yemeği evvelce ısıttığımız 250 derece fırında 40 dkk pişirelim. (fırının ısı derecesi kendi fırınınıza nazaran de ayarlanabilir).
- Pişen yemeği fırından çıkarıp 5 dkk dinlendirdikten sonra karıştıralım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Borcam Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







