Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
- 1 paket şekerli vanilin
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 paket krem şanti
Üzeri için;
- 2 su bardağı süt
- 1 paket çikolata sosu
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kreması için; tencereye alıp süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı ekleyelim kaynadıktan sonra streç sinema ile sarıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; tereyağı ve suyu tencereye alalım, tereyağı eridikten sonra un ve şekerli vanilini de ekleyelim, sonra 2-3 dakika pişirelim ve ocaktan alalım,10 dakika soğumaya bırakalım.
- Hamuru kilitli dolap poşetine alıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine şeritler halinde sıkalım (ben 60 adet ekler elde ettim)
- 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Diğer yandan soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip çırpalım.
- Fırından çıkan hamurları bıçakla keselim içine kremayı sıkalım ve çikolata sosuna batıralım. Servise hazır. Afiyet olsun:).
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








