Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 paket şekerli vanilin

Kreması için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket çikolata sosu

Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kreması için; tencereye alıp süt, şeker, un, nişasta ve yumurtayı ekleyelim kaynadıktan sonra streç sinema ile sarıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için; tereyağı ve suyu tencereye alalım, tereyağı eridikten sonra un ve şekerli vanilini de ekleyelim, sonra 2-3 dakika pişirelim ve ocaktan alalım,10 dakika soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru kilitli dolap poşetine alıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine şeritler halinde sıkalım (ben 60 adet ekler elde ettim)
  4. 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika kızarana kadar pişirelim.
  5. Diğer yandan soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip çırpalım.
  6. Fırından çıkan hamurları bıçakla keselim içine kremayı sıkalım ve çikolata sosuna batıralım. Servise hazır. Afiyet olsun:).

Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdalili (Mişmiş) Dondurma
Sıvıyağ İle Kıyır Kurabiye
Peynirli Zeytinli Kek
Tam Ölçülü Yaban Mersinli Cheesecake Tarifi Asla Çatlamayan, Kıvamında Ve Nefis! (Videolu)
Nohut Salatası
Fiyonk Poğaça
Hdabla | © 2025 |