Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi

Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı et
- 10 adet arpacık soğan
- 2 orta uzunluk patates
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 küçük adet defne yaprağı
- 2 su bardağı su (eti haşlarken)
- 2 su bardağı su pişerken
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti biraz kavurun defne yaprağını ve suyu koyup tencerede kısık ateşte 40 dakika pişirin, kuzu eti olduğu için ben olağan tencerede pişirdim lakin siz düdüklü tencerede yapabilirsiniz.
- Ayrı bir tencereye yağını ekleyin salçayı biraz kavurun daha sonra domatesi ekleyin 2 dakika daha kavurun.
- Soğanları, sarımsağı, unu, patatesi, eti ve baharatları ekleyin haşlarken kalan suyu ve 1 bardak olağan su koyup kısık ateşte 50 dakika pişirin.
Not:Tuzu ben sonradan ek ettim pişerken suyunu ayarlayabilirsiniz etin pişmesine bağlı. Afiyet olsun. Kanalıma abone olmayı unutmayın.
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



