Falafel

Falafel Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ıslatılmış nohut
  • 1 adet yumurta
  • 1 demetin yarısı maydanoz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 kısım taze soğan
  • 4-5 diş sarımsak (daha az da kullanabilirsiniz)
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kişniş
  • Pul biber (yarımşar çay kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı un

Falafel Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri rondodan geçirin.
  2. Sonrasında unu da ekleyerek karıştırın.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler oluşturup form vererek kızgın yağa atın.
  4. Nohutlar haşlanmış değil, bir gece evvelden ıslanmış olmalı. Aksi halde kıvam vermek zorlaşıyor ve yağa atıldığında dağılmalar oluşuyor ☺️.

Deneyeceklere afiyet olsun❤️.

Falafel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şipşak Poğaça
Karnabahar Çorbası
Pratik Mücver
Kandil Simidi
Muzlu Süt
Pişi Tarifi
Hdabla | © 2024 |