Gaziantep Usulü Lor Böreği

Gaziantep Yordamı Lor Böreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- Yarım kg lor peyniri
- 1 adet orto uzunluk soğan
- 3 çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 kısım yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe bağlı 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Gaziantep Yolu Lor Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhaba arkadaşlar öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz ılık su, maya, şeker ve tuzu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz akabinde yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. 30 dk hamuru dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamur dinlenirken bir taraftan iç harcı hazırlıyoruz 1 soğanı ufak doğrayıp tencereye alıyoruz yağımızı ekleyip kavuruyoruz soğanlar pembeleşince yeşil soğanlarıda ekleyip 2 dk o denli kavuruyoruz.
- Ardından tüm baharatlar ve isteğe bağlı salçamızı ekleyip kenara alıyoruz soğanlar ve yağ soğuduktan sonra evvel maydanoz sonra lor peynirini ekleyip bulamaç biçiminde uygunca karıştırıyoruz ve iç harcımızda hazır.
- Şimdi gelelim biçimine, hamuru ufak mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz sonrasında pide yapar üzere açıp iç harcını ekliyoruz ve bir kenarından tutup başka kenarına hakikat kapatıp kenarlarını uygunca bastırarak kapatıyoruz.
- Önemli bir nokta kapattıktan sonra elimizi harcın yağına batırıp böreklerin üzerine elimizle sürüyoruz ki hamuru hoş kızartsın.
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz çok çabuk pişiyor. Şimdiden deneyenlere afiyet şifa olsun. ❣️❣️
Not:Normal koşullarda biz iç harcını hazırlarız mahallemizin ekmek fırınlarına götürüp odun ateşinde pişirirler ancak bizim bulunduğumuz yerde olmadığı için konutta yaptık yeniden çok lezzetli oldu🥰🥰🍁.
Gaziantep Adabı Lor Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






