Kaşarlı Mantar Graten (Videolu)

Kaşarlı Mantar Graten Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Tuz
- Üzeri için; rendelenmiş kaşar
Kaşarlı Mantar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavada sıvı yağ ile soğan ve biberleri kavuralım. Üzerine doğranmış mantarları ekleyelim. Sarımsakları rendeleyelim. Mantarları biraz kavuralım.
- Üzerine baharatları ve tuzunu ekleyelim. Salçayı da ekleyip biraz kavuralım.
- Mantar suyunu çektiyse yarım çay bardağı suyu ek edelim. Bir iki dakika daha kaynatıp altını kapatalım. Bir borcama alalım.
- Üzerini rendelenmiş kaşar ile kapatalım. Evvelce ısıtılmış fırında 200 derece de üzeri kızarana kadar pişirelim.
Kaşarlı Mantar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



