Kupta Çikolata Sosu

Kupta Çikolata Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağından 1 parmak az şeker
  • 2 su bardağı süt (250 ml)
  • 1 tatlı kaşığı yağ (margarin/tereyağı)
  • 1 paket vanilya
  • 41 gram bitter çikolata (6 kareye denk geliyor)

Kupta Çikolata Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nişasta, kakao, şeker ve sütü tencereye alıp pişiriyoruz.
  2. Kremamız kıvam almaya başlayınca yağ ve vanilyayı ekliyoruz.
  3. Son olarak bitter çikolatamızı ekleyip, ocağı kapatıyoruz.
  4. Kuplarımıza sosumuzdan biraz ekleyip, isterseniz bisküvi koyabilirsiniz. Sonra kestiğimiz muzları diziyoruz. Tekrar sosumuzu döküp üzerine tekrar muz diziyoruz.
  5. Ceviz, fındık hangisini kullanmak isterseniz üzerine ekleyerek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kupta Çikolata Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Reyhan Şerbeti
Patlıcan Lazanya
General Tso (Şahane Soslu Tavuk)
Tarhana Çorbası
Pankek
Biberli Ekmek
Hdabla | © 2025 |