Tam Ölçülü Kalburabastı

Tam Ölçülü Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 4 su bardağı un
İçi için;
- 1 kase ceviz içi
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tam Ölçülü Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için; su, şekeri ve limonu tencereye alıp 15 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için, un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alalım. Karıştırıp unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Mandalinadan biraz küçük modüller alıp silikon petek desenli tencere altlığı kullanarak elimizle üzerine hafif bastıralım. Ortasına ceviz ek edip, iki ucunu birleştirip, form verelim.
- Tepsiye makul aralıklarla dizelim. 180 derecede kızarana kadar pişirelim fırından çıkarıp birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti sıcak tatlıya dökelim 4 saat kadar bekletelim, servis edelim. Afiyet olsun….
Tam Ölçülü Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







