Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet portakal
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Üzeri için;

  • 1 adet portakalın suyu

Kullanılan su bardak ölçüsü 200 ml Çay bardak ölçüsü 100 ml

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabımıza 1 adet güzelce yıkadığımız ve doğradığımız portakalımızı şekeri ve yumurtayı alıp portakallar parçalanana kadar blendırdan geçirelim.
  2. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve süt ekleyip çırpalım.
  3. Çırptığımız karışıma un kabartma tozu ve vanilin ekleyelim karıştıralım.
  4. Yağladığımız fırın kabımıza alıp.
  5. 150° de 55 dk denetimli biçimde pişirelim (herkesin fırın kullanımı farklıdır birinci yarım saat fırını hiç açmadan daha sonra açarak denetim etmeyi unutmayın)
  6. Pişen kekimizi servis tabağına alarak soğuduktan sonra üzerine 1 portakalın suyunu sıkıp, dökelim. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz 🌸 Servise hazır afiyet olsun 😍❤

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Mantarlı Tavuk
Tahinli Kadayıflı Çıtır Kurabiye
Yulaflı Fit Poğaça
Patates Ekmeği
Krep Sarma
Pastada Sınır Tanımayanlara Özel Kekli Ve Bisküvili Yaş Pasta
Hdabla | © 2025 |