Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı irmik (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
  • 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 dolu yemek kaşığı pekmez
  • 3-4 damla limon

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı kadar kavrulmuş kadayıf

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım; su ve şekeri uygun tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynayınca pekmez ve limonu ekleyip kısık ateşe alalım ve bu biçimde 7-8 dk daha kaynatalım.
  3. Hamuru için sırasıyla materyalleri karıştırma kabına alalım.
  4. Önden yumurta, tereyağ, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekerini alıp karıştıralım.
  5. Daha sonra irmik, ceviz, kadayıf, kabartma tozu, vanilya, un ekleyerek yoğurup kıvam aldıralım.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım ve kadayıfa batırıp tepsiye dizelim.
  7. 180 derecelik fırında alt üst ayarda 20 dk pişirip fırından alalım. Birinci sıcaklığını atınca, tatlı sıcak şerbet soğuk olarak şerbetini verelim. 2-3 saat dinlendikten sonra servis edebiliriz. *servis esnasında üzerine tekrar çıtır kadayıf bırakabilirsiniz 🌹.

Cevizli Kadayıf Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Mantısı
Damla Çikolatalı Kurabiye
Kuş Yuvası Kurabiye
Bardakta Spoonful Tarifi
Porsiyonluk Köstebek Pasta
Çörek Otlu Tuzlu Kurabiyeler
Hdabla | © 2025 |