Köfteli Patlıcan Sarma

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- Birkaç domates ve biber
Köftesi için;
- 300 gram kıyma (orta yağlı dana kuzu karışık olabilir)
- 1 adet kapya biber
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
- 1 diş sarımsak (dövülmüş)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı domates sosu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Sıcak su
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Köfte materyalleri yoğurarak buzdolabında yarım saat dinlendirin, form verin ve 190 derece fırında pişirin.
- Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcan dilimlerini az yağda kızartın.
- Her patlıcan diliminin içine bir köfteyi koyarak sarın ve tepsiye alın.
- Üzerlerine domates dilimi ekleyip, kürdanla sabitleyin, salçalı su ekleyerek fırında pişirin, afiyetler olsun.
Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








