Köfteli Patlıcan Sarma

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • Birkaç domates ve biber

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma (orta yağlı dana kuzu karışık olabilir)
  • 1 adet kapya biber
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 diş sarımsak (dövülmüş)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı domates sosu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • Sıcak su

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Köfte materyalleri yoğurarak buzdolabında yarım saat dinlendirin, form verin ve 190 derece fırında pişirin.
  2. Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcan dilimlerini az yağda kızartın.
  3. Her patlıcan diliminin içine bir köfteyi koyarak sarın ve tepsiye alın.
  4. Üzerlerine domates dilimi ekleyip, kürdanla sabitleyin, salçalı su ekleyerek fırında pişirin, afiyetler olsun.

Köfteli Patlıcan Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli Ispanaklı Graten
Turp Yapraklı Şifa Çorbası
Dereotlu Poğaça
Pankek (Süt Burger)
Karnıyarık
Yulaf Bagel
Hdabla | © 2025 |