Ayva Tatlısı
Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet ayva
- Her yarım ayvanın üzerine iki yemek kaşığı şeker toz şeker
- 1 çubuk tarçın
- Bir avuç hibisküs
- 2 su bardağına yakın su
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaları soyup ortadan ikiye keselim.
- Sap ve uç kısımlarını temizleyelim.
- Çekirdeklerini ve kabuğunu bir yere ayıralım.
- Tencereye evvel kabukları koyalım.
- Sonra çekirdekleri serpiştirelim.
- Ayvaları dizip her bir yarım ayvaya iki yemek kaşığı şeker koyalım.
- Tarçını ve hibiskus da ekleyip suyunu dökelim.
- Fokurdadıktan sonra orta ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
- Arada bir çeşit karşıt çevirelim.
- Yaklaşık 40 dakikada pişiyor.
- Bıçak batırıp bakabilirsiniz.
- Üzerine kaymak ve ceviz ile servis yapabilirsiniz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















