Patates Püresi

Patates Püresi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Tuz
- Karabiber
Patates Püresi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri güzelce yıkayalım ve yumuşayana kadar su ile haşlayalım.
- Haşlama suyuna kaynadıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuz atabilirsiniz.
- Haşlanan patatesleri süzelim kabuklarını soyalım ve bir ezici yardımıyla patatesleri ezelim.
- Tereyağını ek edelim kaşar peyniri rendesini ve sütü de ek ederek güzelce karıştıralım.
- Bu etaptan sonra blenderdan geçirelim ve pürüzsüz bir kıvam elde edelim isterseniz geçirmeyebilirsiniz de biraz daha tortulu da tüketebilirsiniz.
- Tuzunu ve karabiberini de ek edip patates püremizi hazır hale getirelim.
Not : benim kullandığım süt de sıcak olduğu için ocak üzerinde devam etmedim. Şayet sütü soğuk kullanacaksanız kesinlikle bu süreçleri kısığa yakın orta ateşte ocak üzerinde yapın.
Patates Püresi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
