Belen Tava
Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Kekik
- 1 su bardağı su
- Tereyağ
Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri doğrayıp karıştırın.
- Salçayı suyla açıp dökün.
- Baharatlarıda ekledikten sonra güzelce karıştırıp üzerine tereyağı ekleyerek fırına verin.
- 200 derece ısınmış fırında 35 dk pişirdikten sonra açıp karıştırın ve 20 dk daha pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









