Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar

Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar Tanımı İçin Malzemeler

İç materyali;

  • 1 tane tavuk göğsü
  • Yarım kg mantar
  • 1 tane kapya yahut yeşilbiber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 talı kaşığı kırmızı biber
  • Kekik
  • Nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • Köri

Yemeğin alt kısmı için gereçler;

  • 6-7 tane orta uzunluk patates
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağ yada meskende olan katıyağ

Üzeri için;

  • 2 su bardağı kaşar peyniri

Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Genişçe bir tavaya sıvı yağı koyup minik doğradığımız biberleri bir iki çevirip yumuşayınca kuşbaşı doğradığımız tavukları suyunu çekene kadar ortada karıştırarak pişiriyoruz .
  2. Suyunu çekince doğradığımız mantarları katıyoruz ,hepsi suyunu çekince baharatlarını ,salçasını koyup ister rende ister minik minik doğrayın hepsini katıp tekrar karıştırıp 1 su bardağı su ekleyin çekene kadar ortada karıştırıp pişirin.
  3. Patatesleri haşlayıp rendeleyelim tavaya alalım 1/5 su bardağı süt katıp 1 çorba kaşığı yağ katıp güzelce ezelim.
  4. Hepsi tamam olunca yağladığımız tepsiye patates püresini güzelce yayalım.
  5. Üzerine tavuklu mantarı da yayalım hepsinin üzerine rendelediğimiz kaşarı yayalım.
  6. 180 derecede evvelden ısıtılmış fırına verelim üzeri kızarınca fırından çıkaralım sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Patates Püresi Yatağında Tavuklu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Spoonfull
Nişastasız Susuz Sütlaç
Artan Balıktan Balık Çorbası (Videolu)
Kaymak Beze Tarifi
Evde Mis Gibi Meyve Suyu
Dereotlu Patates Rulo
Hdabla | © 2025 |