Mantara Tavuklu Dokunuş

Mantara Tavuklu Dokunuş Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase minik mantar
- 1 adet tavuk fileto
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
Mantara Tavuklu Dokunuş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tüm gereçleri doğrayarak hazırlayalım.
- Tavukları ve patatesi küp küp, doğrayın,soğanları, biberleri jülyen doğrayın sarımsağı rendeleyin.
- Sırasıyla mantarları ufak aldıysanız tüm haliyle büyükse julyen doğrayın ve tencereye alın tavukları ve patatesi ekleyin .
- Birlikte sulanıp suyunu tekrar çeksinler,bu evrede yağları ekleyin biberleri soğanı ve sarımsağı ekleyip bir kaç sefer karıştırın.
- 7 dk kadar kavurun sonra tüm baharatları ve salçayı ekleyin karıştırın.
- 2- 3 kadar kavurun ve suyunu verin tüm gereçler yumuşayana kadar pişirin.
- 15 dk dinlendirin ve servise hazır afiyet olsun yorum ve takip desteklerinizi bekliyorum sevgiyle kalın ❤️.
Mantara Tavuklu Dokunuş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





