Mantara Tavuklu Dokunuş

Mantara Tavuklu Dokunuş Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase minik mantar
  • 1 adet tavuk fileto
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Mantara Tavuklu Dokunuş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce tüm gereçleri doğrayarak hazırlayalım.
  2. Tavukları ve patatesi küp küp, doğrayın,soğanları, biberleri jülyen doğrayın sarımsağı rendeleyin.
  3. Sırasıyla mantarları ufak aldıysanız tüm haliyle büyükse julyen doğrayın ve tencereye alın tavukları ve patatesi ekleyin .
  4. Birlikte sulanıp suyunu tekrar çeksinler,bu evrede yağları ekleyin biberleri soğanı ve sarımsağı ekleyip bir kaç sefer karıştırın.
  5. 7 dk kadar kavurun sonra tüm baharatları ve salçayı ekleyin karıştırın.
  6. 2- 3 kadar kavurun ve suyunu verin tüm gereçler yumuşayana kadar pişirin.
  7. 15 dk dinlendirin ve servise hazır afiyet olsun yorum ve takip desteklerinizi bekliyorum sevgiyle kalın ❤️.

Mantara Tavuklu Dokunuş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Bamya Kızartma
Sağlıklı Mecimekli Kek
Çikolatalı Kek (Yaş Pasta Tadında)
Mantarlı Bulgur Pilavı
Patatesli Tavuk Ciğer Tarifi
Su Böreği
Hdabla | © 2025 |