Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)

Özel Soslu Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru yahut yaş maya

Toparlamak için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Biberli harcı için;

  • 2 büyük uzunluk soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Özel Soslu Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık un ,süt ,sıvı yağ ,tuz ve maya alalım, güzelce karıştıktan sonra unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak hoş bir hamur yoğuralım .
  2. Elimizi sıyırmak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toparlayalım.
  3. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
  4. Diğer yandan biberli harcı için biber ve soğanı robottan geçirerek yeterlice ezelim.
  5. Tavaya çokça yağ alıp soğan ve biberi kavurmaya başlayalım .
  6. Kavrulan harcın içerisine tuz ,salça ve baharatları ekleyelim, güzelce pişirelim, ocaktan alalım.
  7. Mayalanmış olan hamurumuzu 16 eşit bezeye ayıralım,yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı biçimde dizelim.
  8. Üzerini örtüp 5 dakika tepsi mayası aldıralım .
  9. Son olarak elimizle yavaşça bastırarak açalım .
  10. Her bezenin üzerine bir yemek kaşığı dolusu biberli harcımızdan sürelim.
  11. 180 derecelik fırında denetimli bir formda yaklaşık 25 dakika pişirelim .

Enfes kokusu ve mükemmel lezzetiyle biberli ekmeğimiz servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun🌹.

Özel Soslu Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Borcamda Kedi Dili Pastası
Kremalı Mantar Çorbası
Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates
Glutensiz Pankek
Tam Ölçülü Tam Kıvamında Kırmızı Mercimek Köftesi
Patates Püresi Üstüne Soslu Köfte (Sevgililer Günü Menüsü)
Hdabla | © 2025 |