Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Özel Soslu Biberli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru yahut yaş maya
Toparlamak için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Biberli harcı için;
- 2 büyük uzunluk soğan
- 2 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Sıvı yağ
Özel Soslu Biberli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için yoğurma kabına ılık un ,süt ,sıvı yağ ,tuz ve maya alalım, güzelce karıştıktan sonra unu denetimli bir biçimde ek edip yumuşak hoş bir hamur yoğuralım .
- Elimizi sıyırmak için 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile hamuru toparlayalım.
- Üzerini örtüp mayalanmaya bırakalım.
- Diğer yandan biberli harcı için biber ve soğanı robottan geçirerek yeterlice ezelim.
- Tavaya çokça yağ alıp soğan ve biberi kavurmaya başlayalım .
- Kavrulan harcın içerisine tuz ,salça ve baharatları ekleyelim, güzelce pişirelim, ocaktan alalım.
- Mayalanmış olan hamurumuzu 16 eşit bezeye ayıralım,yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı biçimde dizelim.
- Üzerini örtüp 5 dakika tepsi mayası aldıralım .
- Son olarak elimizle yavaşça bastırarak açalım .
- Her bezenin üzerine bir yemek kaşığı dolusu biberli harcımızdan sürelim.
- 180 derecelik fırında denetimli bir formda yaklaşık 25 dakika pişirelim .
Enfes kokusu ve mükemmel lezzetiyle biberli ekmeğimiz servise hazır yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun🌹.

Özel Soslu Biberli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















