Tahinpare

Tahinpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı köy yoğurdu (3 yemek kaşığı market de olur)
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut fındık
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü)

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Tahinpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbet kaynayınca 5 dk devam edin kaynatmaya, hazırlayıp kenarda bekletelim.
  2. Hamur için; Oda ısısındaki tüm gereçleri bir kaba alıp, düzgünce yoğuralım.
  3. Unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olsun, katı olursa biraz sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
  4. İstenilen formu verelim. Yağladığımız tepsimize dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 ° fırında hamurumuz pişince çıkarıp ılıyan şerbeti üzerlerine dökelim dinlenmeye bırakalım.

Tahinpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama
Saray Katmeri
Kaba Pancar Yemeği Tarifi (Amasya)
Ispanaklı Kremalı İrmik Helvası
Peynirli Cevizli Ispanak Salatası
İçi Dışı Çikolata Chocolate Cookies
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet