Tahinpare

Tahinpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı köy yoğurdu (3 yemek kaşığı market de olur)
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz yahut fındık
  • 1,5 su bardağı un (kontrollü)

Şerbet için;

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Tahinpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbet kaynayınca 5 dk devam edin kaynatmaya, hazırlayıp kenarda bekletelim.
  2. Hamur için; Oda ısısındaki tüm gereçleri bir kaba alıp, düzgünce yoğuralım.
  3. Unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur olsun, katı olursa biraz sıvı yağ gezdirebilirsiniz.
  4. İstenilen formu verelim. Yağladığımız tepsimize dizelim.
  5. Önceden ısıtılmış 200 ° fırında hamurumuz pişince çıkarıp ılıyan şerbeti üzerlerine dökelim dinlenmeye bırakalım.

Tahinpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşi Mayalı Ekmek
Kekikli Domates Sos
Mayasız, Yumurtasız, Çıtır Çıtır Pişi (15 Dakikada Sofrada)
Kabak Cips
Köy Pastası (Babaanne Kurâbiyesi)
Ballı Kaymaklı Gözleme
Hdabla | © 2025 |