Yoğurtlu Tarhana Çorbası

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı tarhana
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1,5 litre su (et suyu karışık olursa daha hoş olur lakin olmasada olur)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için;
- Biraz sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber
- Nane
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hazırlanışı yoğurt tarhana rendelenmiş sarımsak ve suyu karıştıralım.
- Ocağın altını açalım daima karıştırarak kaynamasını bekleyelim.
- Kaynamaya yakın tel şehriyeesini dökelim.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp tuzunu ek edelim bu halde şehriyeeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Tereyağı ,sıvı yağ, toz kırmızıbiber ve naneyi eritelim, çorbamızın üzerine dökelim ve servis edelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. ❤️.
Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




