Tavuklu Yulaflı Salata

Tavuklu Yulaflı Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 su bardağı nohut
  • 10 adet kornişon turşusu
  • Çeyrek demek dereotu
  • 1 konserve mısır
  • 2 adet yufka
  • 10 adet ceviz
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Sarımsak
  • Mayonez
  • Kırmızı toz biber

Tavuklu Yulaflı Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü haşlayıp didikliyoruz.
  2. Nohutu haşlıyoruz.
  3. Kornişonları ve dereotunu doğruyoruz.
  4. Didiklenmiş tavuk göğsünü ,nohutu ,kornişonları, dereotunu, mısırı ,karıştırma kabına alıyoruz.
  5. Ayrı bir kasede yoğurt ,tuz, mayonez ve sarımsağı karıştırıyoruz.
  6. Tavuklu harç ile yoğurdu harmanlıyoruz.
  7. Cevizlerimizi yağda hafif kavurup üzerine kırmızı toz biber ekliyoruz.
  8. Servis tabağına aldığımız salatamızın üzerine cevizleri yağla birlikte gezdiriyoruz.
  9. Yufkamızı ikiye bölüyoruz. Çöp şiş yardımı ile sarıp uçlarını su ile ıslatıp dilimliyoruz.
  10. Yufkaları kızgın yağda kızartıp salatamızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun.

Tavuklu Yulaflı Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bisküvili Pasta
Patlıcan Kapama
Kabaklı Semizotu Yemeği
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)
Tavuklu Krep Bohça
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |