Tam Kıvamında Şekerpare

Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 kaşık irmik
- 5 kaşık pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yahut 2,5 su bardağı un ( un denetimli konulursa güzel olur, yumuşak bir hamur olacak)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet gereçlerini bir tencereye alıp kaynatalım.
- Tüm gereçleri kaba alalım. Yoğuralım.
- Unu denetimli ekleyelim çok gelmesin.
- Yumuşak bir hamur olacak.
- İstediğimiz büyüklükte yuvarlayıp üzerine fındık koyalım. Çok sıkışık koymayın tepsiye.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında, 25-30 dakika denetimli pişirelim.
- Şekerpare fırından çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim.
- Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Not: şekerpare fırından çıktıktan 5 dakika sonra ( birinci sıcaklık çıktığında) şerbet ise ılık sıcağa yakın olacak. yani şerbetin çok sıcak olmasına gerek yok, ılık olması kâfi 🙂 ancak şekerpare fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine ılık şerbet dökülecek.
Tam Kıvamında Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





