Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet margarin oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 1 adedinin sarısı üzeri için ayrılacak
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3-5 su bardağı un kontrollü

Şerbet için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Toz fıstık

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için su şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon ek edilir.
  2. 15 dk daha orta ateşte kaynatılıp altı kapatılır.
  3. Un hariç tüm materyaller yoğurma kabında krem haline gelinceye kadar karıştırılır akabinde un azar azar ek edilerek kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
  4. Görseldeki üzere biçim verilip borcama dizilir üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizgiler verilir.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir fırından çıkan şekerpareler birinci sıcaklığından sora ılık şerbeti dökülür dinlenmeye bırakılır.
  6. Şerbeti çekilen tatlının üzerine fıstık serpilir yemeye hazır deneyeceklere. Afiyetolsun☺️.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Portakalı Kek
Pancar Smoothie (Ödem Atıcı)
Bebekler İçin Pankek
Portakallı Haşhaşlı Revani
Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek
Roka Salatası (Pcos Dostu)
Hdabla | © 2025 |