Tavuklu Fettuccine Alfredo (Videolu)

Tavuklu Fettuccine Alfredo Tanımı İçin Malzemeler
3-4 porsiyon için gerekli materyaller:
- 350 gram tavuk göğsü (2 adet)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (tütsülenmiş)
Makarna için:
- 250 gram fettuccine (veya alternatif uzun makarna)
- 2 litre kaynar su
- Tuz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 diş sarımsak
- 200 ml sıvı krema
- 100 gram parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
Üzerine serpmek için:
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Parmesan peyniri
Tavuklu Fettuccine Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsleriniz çok kalın ise ortadan uzunlamasına kesin ki ince dilim elde edin.
- Bir kaseye 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve toz kırmızı biber koyup karıştırın.
- Tavuk göğsünü içine alın ve güzelce karıştırın.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın.
- Tavuk göğsü filetolarının her iki tarafını 2-3 dakika kızartın.
- Kızaran etleri bir yemek tabağının üzerine alın ve kenara koyun.
- Tereyağını tıpkı tavada eritin. Kıyılmış sarımsakları ekleyin ve kısa mühlet kavurun.
- Krema ve parmesan peynirini ekleyin, karıştırın ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika yavaşça pişirin.
- Sosunuza damak zevkinize nazaran tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın.
- Bir tencerede 2 litre su kaynatın. Suyu hafif tuzlayıp makarnayı paket talimatlarına nazaran al dente olana kadar pişirin.
- Ardından makarna suyunu süzün ve makarnayı sosunuza ekleyin. Makarnayı sosu ile birlikte yeterlice karıştırın.
- Üzerine biraz daha parmesan rendeleyin ve kıyılmış maydanoz serpin.
- Tavuğu şeritler halinde kesin ve makarnanın üzerine yerleştirin. Çabucak sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!.

Tavuklu Fettuccine Alfredo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













