Beşamel Soslu Fırın Makarna

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket çubuk makarna

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığından az karabiber
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Üzeri için;

  • 1 paket dilimli kaşar peyniri

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kaynayan suya tüm biçiminde makarnamızı ekliyoruz ve pişmesini sağlıyoruz.
  2. Başka bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı unu unun kokusu çıkıncaya kadar 2-3 dk kavuruyoruz.
  3. Sonra 1 tl sütü yavaş yavaş ekleyip bu kademede daima olarak karıştırıyoruz.
  4. Tuzu be karabiberi bu kademede ekleyebilirsiniz.
  5. Kıvam alana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıyoruz.
  6. Sonrasında pişen makarnaya beşamel sosun 3 te 2 si kadar karıştırıyoruz ve borcama alıyoruz.
  7. Kalan beşamel sosumuza 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı yoğurtu alıp karıştırıyoruz.
  8. Borcama aldığımız makarnamızın üzerinde gezdiriyoruz.
  9. En son evrede makarna üzerine kaşarları dizip daha evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Enfes bu tanımı denemeyen kalmasın. Şimdiden afiyet olsun. ☺️.

Beşamel Soslu Fırın Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişmeyen Yulaf Topu
Akşam Arkadaşlarla Çay Saati
Dubai Çikolata Hurmaları
Katmer
Pankek (Kahvaltılık)
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet