Mozaik Kek

Mozaik Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 2 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı keçi boynuzu unu yahut kakao
  • 3 yemek kaşığı un

Mozaik Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  2. Ilık su,süt ve sıvı yağ ek edip çırpalım.
  3. Un,kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ek edelim ve tekrar çırpalım.
  4. Kek karışımını iki eşit modüle ayıralım.
  5. Harcın birine 3 yemek kaşığı un ekleyerek çırpalım.
  6. Diğer harca da 3 yemek kaşığı keçi boynuzu unu yahut kakao ekleyip çırpalım.
  7. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına sade kek harcından biraz dökelim.
  8. Üzerine kakaolu harçtan dökelim.
  9. İşlemi birebir formda bir sade bir kakaolu döküp tamamlayalım. Spatula ile keki s biçiminde karıştıralım.
  10. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.
  11. Kürdan testi yapıp fırından çıkartalım.
  12. Soğuduktan sonra kesip servis edelim afiyet olsun 😊.

Mozaik Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeker Hamurlu Kurabiye ( Barbie Kurabiye)
Pratik Rulo Tarifim
Milföy Böreği
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcahamam Yöresi)
Kuskus Salatası
Puf Puf Kabaran Vişneli Kek
Hdabla | © 2025 |