Belen Tava

Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 15 tane arpacık soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 3 adet domates (kabukları soyulmuş)
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kapya biber
  • 1.5 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 küp tereyağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Toz biber
  • Tuz

Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ hariç öbür tüm gereçleri tencereye alıp harmanlayın.
  2. En son üzerine tereyağ dilimleri koyun ve tencerenin kapağını kapatıp evvelden ısıtılmış 190° fırına verin.
  3. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  4. Eğer fırın tepsisinde yapacaksanız üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın.
  5. Piştikten sonra sıcak sıcak servis yapın ben yanına garnitürlü pilav yaptım yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun 🌼.

Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anjelik Erik Marmelatı
Sıcak Ayların Vazgeçilmezi Soğuk Çorba
Börek Tadında Kabak Graten
Elmalı Turta (Dikdörtgen Borcamda)
Köz Biberli Tavuklu Makarna Salatası
Pankek Görünümlü Lorlu Susamlı Puf Omlet (Bebişler Ve Çocuklar Bayılacak)
Hdabla | © 2025 |