Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 7 bardak un
  • 3 bardak ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Mısır unu (yada galeta unu)

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 2 kaşık yoğurt
  • Susam

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu, maya, tuz ve şekeri bir kapta karıştıralım.
  2. Ilık suyu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Gerekirse ilave un yardımıyla hamuru yoğuralım.40 dk dinlendirelim.
  4. Dinlenen hamurun havasını almak için yoğuralım.
  5. 4 kesime bölelim beze yapalım.
  6. Tepsiye mısır unu serpip hamur bezelerini yerleştirip 10 dk daha dinlendirelim.
  7. Bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpalım.
  8. Hamurun üzerine sürüp biçim verelim.
  9. Susam (isteyen çörekotu da kullanabilir) serpip 220 derece fırında alt üst denetim ederek pişirelim.
  10. Pideler fırından çıkınca üzerine bir örtü örtelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Moğol Usulü Et Mongolian Beef
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Balaban Köfte
Kanape Ekmeği
Buzluktan Eksik Etmediğim Buzluk Kurabiyesi
Sufle Tarifi ( Airfryer’da )
Hdabla | © 2025 |