Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 7 bardak un
- 3 bardak ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Mısır unu (yada galeta unu)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- Susam
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu, maya, tuz ve şekeri bir kapta karıştıralım.
- Ilık suyu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Gerekirse ilave un yardımıyla hamuru yoğuralım.40 dk dinlendirelim.
- Dinlenen hamurun havasını almak için yoğuralım.
- 4 kesime bölelim beze yapalım.
- Tepsiye mısır unu serpip hamur bezelerini yerleştirip 10 dk daha dinlendirelim.
- Bir kasede yumurta ve yoğurdu çırpalım.
- Hamurun üzerine sürüp biçim verelim.
- Susam (isteyen çörekotu da kullanabilir) serpip 220 derece fırında alt üst denetim ederek pişirelim.
- Pideler fırından çıkınca üzerine bir örtü örtelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



