Kırmızı Pancar Salatası

Kırmızı Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet ortaboy pancar
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1 çay bardağından az ceviz
  • 1 çay bardağı kornişon turşu

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarlarımızı soyup 4 e bölüyoruz ve yaklaşık 20 25 dk haşlıyoruz.
  2. Çatalla bastırıp haşlandığına emin olduğumuz pancarları bir kaba alıyoruz.
  3. Kornişon turşuları minik minik doğruyoruz ve salataya ekliyoruz.
  4. Cevizleri bıçakla doğruyoruz. Lakin çok inceltmiyoruz akabinde da bunu salataya ekliyoruz.
  5. Mısırımızı salataya ekliyoruz.
  6. Sos için limonu sıkıyoruz ve nar ekşisi, yağ ve tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. En son sos gerecimizi salataya ekleyip afiyetle yiyoruz.

Kırmızı Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ton Balıklı Kabak Rulosu
Karadeniz Usulü Etli Pide
Trileçe
Pirpirim Aşı (Antep’in Meşhur Yemeği)
Yarı Sade Yarı Kakolu Kek
Soğuk Tarçın
Hdabla | © 2025 |