Ajvar

Ajvar Tanımı İçin Malzemeler
- 5 kg kırmızı biber
- 1 baş sarımsak
- 0.75 litre yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
- Yarım su bardağı beyaz sirke (125 ml yahut damak tadına göre)
- 4 acı biber (isteğe bağlı)
- Tuz ve karabiber (damak tadına göre)
Ajvar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kırmızı biberleri közleyin ve kabuklarını soyun.
- Kırmızı biberleri, sarımsağı ve acı biberleri mutfak robotunda istediğiniz kıvama gelene kadar çekin (ben ince yapıyorum).
- Büyük bir tencerede yağın 2/3’ünü ısıtın, akabinde hazırladığınız karışımı ekleyin. Kısık ateşte daima karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
- Yaklaşık 2 saat pişirin. Pişirme müddetinin yarısında kalan yağı ekleyin.
- Cam kavanozları evvelce 100°c fırında yarım saat ısıtarak sterilize edin. Sıcak ajvarı kavanozlara doldurun.
- Çıkardıktan sonra üzerine biraz ılık zeytinyağı ekleyin. Kapaklarını kapatıp soğumaya bırakın.
- Ajvar uzun mühlet dayanır, lakin biz süratli tüketiyoruz! açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Afiyet olsun!.
Ajvar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


