Ajvar

Ajvar Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg kırmızı biber
  • 1 baş sarımsak
  • 0.75 litre yağ (ben zeytinyağı kullanıyorum)
  • Yarım su bardağı beyaz sirke (125 ml yahut damak tadına göre)
  • 4 acı biber (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber (damak tadına göre)

Ajvar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı biberleri közleyin ve kabuklarını soyun.
  2. Kırmızı biberleri, sarımsağı ve acı biberleri mutfak robotunda istediğiniz kıvama gelene kadar çekin (ben ince yapıyorum).
  3. Büyük bir tencerede yağın 2/3’ünü ısıtın, akabinde hazırladığınız karışımı ekleyin. Kısık ateşte daima karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  4. Yaklaşık 2 saat pişirin. Pişirme müddetinin yarısında kalan yağı ekleyin.
  5. Cam kavanozları evvelce 100°c fırında yarım saat ısıtarak sterilize edin. Sıcak ajvarı kavanozlara doldurun.
  6. Çıkardıktan sonra üzerine biraz ılık zeytinyağı ekleyin. Kapaklarını kapatıp soğumaya bırakın.
  7. Ajvar uzun mühlet dayanır, lakin biz süratli tüketiyoruz! açıldıktan sonra buzdolabında saklayın. Afiyet olsun!.

Ajvar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyti Kebap
Süt Helvası (Bursa Tatlısı)
Sahlep Tarifi
Glutensiz Çilekli Kek
Kek
Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
Hdabla | © 2025 |