Porsiyonluk Künefe

Porsiyonluk Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram kadayıf
- 80 gram Hatay künefe peyniri
- Margarin
Şerbeti için:
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 2 damla limon suyu
Porsiyonluk Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti kaynatıp uygunca soğumaya bırakıyoruz soğuk şerbet olacak.
- Güveç kapları margarinle yağlanır.
- Kadayıf altına serilir bardağın altı ile düzgünce bastırılır.
- Rendelenmiş künefe peyniri üstüne serpiştirilir son olarak kadayıf tekrar serilir bardakla uygunca bastırılır.
- Eritilen margarin üzerine dökülür.
- 170 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür.
Porsiyonluk Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



