Porsiyonluk Künefe

Porsiyonluk Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram kadayıf
  • 80 gram Hatay künefe peyniri
  • Margarin

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Porsiyonluk Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp uygunca soğumaya bırakıyoruz soğuk şerbet olacak.
  2. Güveç kapları margarinle yağlanır.
  3. Kadayıf altına serilir bardağın altı ile düzgünce bastırılır.
  4. Rendelenmiş künefe peyniri üstüne serpiştirilir son olarak kadayıf tekrar serilir bardakla uygunca bastırılır.
  5. Eritilen margarin üzerine dökülür.
  6. 170 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.
  7. Fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür.

Porsiyonluk Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması İçi Kaymaklı Baklava
Gelin Pastası
Hem Küçükler İçin Hem Büyükler İçin Pankek ( Tam Ölçülü)
Kabaklı Protein Tabağı (Diyet Akşam Yemeği)
Krem Şantili Islak Kek
Buzluk İçin Yaprak Sarması (Videolu)
Hdabla | © 2024 |