Porsiyonluk Künefe

Porsiyonluk Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram kadayıf
  • 80 gram Hatay künefe peyniri
  • Margarin

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Porsiyonluk Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti kaynatıp uygunca soğumaya bırakıyoruz soğuk şerbet olacak.
  2. Güveç kapları margarinle yağlanır.
  3. Kadayıf altına serilir bardağın altı ile düzgünce bastırılır.
  4. Rendelenmiş künefe peyniri üstüne serpiştirilir son olarak kadayıf tekrar serilir bardakla uygunca bastırılır.
  5. Eritilen margarin üzerine dökülür.
  6. 170 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirilir.
  7. Fırından çıkar çıkmaz şerbet dökülür.

Porsiyonluk Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Beyran Çorbası (Gaziantep’in Meşhur Şifa Çorbası)
Pamuk Poğaça
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Bagel
French Toast
Gerçek Meyveden Narlı Lokum
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet