Ispanaklı Omlet

Ispanaklı Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 küçük kase rendelenmiş tulum peyniri
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz karabiber toz tatlı biber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı un

Ispanaklı Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ispanakları yıkayalım, küçük doğrayalım.
  2. Soğanı küçük doğrayalım yağı tavaya koyalım,soğanı koyalım bir dk kavuralım.
  3. Üzerine ıspanaklari ek edelim.
  4. Tuz, baharat serpelim, karıştıralım.
  5. Ispanaklar yumuşayana kadar pişirelim.
  6. Sonra peyniri ekleyip karıştıralım.
  7. Derin bir kaseye kırdığımuz yumurtalarla unu güzelce çırpalım, sonra bu yumurtayı ıspanaklara gezdirerek dökelim kaşığın zıddı ile tavaya nazaran düzeltelim.
  8. Kısık ateşte 6-7 dk pişirelim.
  9. Bir kapak yardımı ile çok dikkatli biçimde alt üst edelim.
  10. Diğer tarafını kısık ateşte 6-7 pişirelim. Servis tabağına alalım, afiyet olsun.

Ispanaklı Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Salatası
Katı Yağ Kullanmadan Kat Kat Poğaça
Herkesin Bayılacağı Sütlü Tatlı
Bebeklere Patatesli Tost
Şakşuka Konservesi Tarifi (5 Küçük Kavanoz) (Videolu)
Puf Puf Pankek
Hdabla | © 2025 |