Müceddere Pilavı

Müceddere Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Müceddere Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimeği iki su bardağı su ile haşlayalım (mercimekler ne çok pişip ezilsin nede çok canlı kalsın).
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağı alalım yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip soğanın rengi dönene kadar soteleyelim akabinde tereyağını ekleyip erimesini bekleyelim.
  3. Salçayı ekleyip biraz kavuralım (salçanın çiğ kokusunun çıkması için).
  4. Sonrasında bulguru ve haşlayıp süzdüğümüz mercimeği ekleyelim, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ekleyip bir iki dakika kavuralım.
  5. 4 su bardağı sıcak su ekleyip tenceremizin kapağını kapatalım kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim (su ölçüsü bulgurun çeşidine nazaran farklılık gösterebilir denetimli ekleyin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun🤗.

Müceddere Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Pratik Börek
Çaylı Kek (Dokusu Muhteşem)
Mor Lahana Tarator (Meze)
Haydari Mezesi
Havuç, Fasulye, Kapya Biber Mezesi
Soslu Kuzu Marulu Salatası
Hdabla | © 2025 |