Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği

Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • çay kaşığı tuz
  • çay kaşığı karabiber
  • çay kaşığı pul biber
  • çay kaşığı toz biber
  • çay kaşığı zerdeçal
  • 4-5 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 2 adet domates

Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğrayıp sosunu hazırlayalım.
  2. Yoğurt, yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım ve yarım saat dinlendirelim.
  3. Patateslerimizi soyup istediğiniz biçimde doğrayabilirsiniz ben kesme aparatiyla hal vererek kesmek istedim.
  4. Doğradığımız patatesleri bir kap içerisine alıp üzerine yağ ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  5. Borcamın alt kısmına patateslerimizi koyalım.
  6. Üzerine sosladigimiz tavuklarimizi koyalım.
  7. Üst kısmına isteğe bağlı olarak biber domates ve soğan koyalım.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.

Fırında Zerdeçallı Patatesli Tavuk Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheesy Havuçlu Kek
Mavi Haşhaşlı Şekerpare
Tavuklu Börek
Patatesli Börek Tarifi (1 Saatte)
Etimekli Tatlı (Tek Kişilik Servis)
Enginarlı Pilav
Hdabla | © 2025 |