Şekerpare

Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 1oo gr oda ısısında tereyağ yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 yumurta + 1 yumurta sarısıda üzeri için
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 5-6 çay bardağı un ( ele yapışmayan yumuşacık bir kıvamı olacak)

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon

Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbetimizi hazırlayıp soğumaya alalım zira şerbet soğuk olacak parelerimiz ılık olmalı.
  2. Bütün materyalleri karıştırıp yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
  3. Şekil verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp 170 derece 25 dk denetimli pişirin.
  4. İlk sıcağı çıkınca şerbeti dökün lütfen.Afiyet olsun.

Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yufkalı Peynirli Börek
Portakallı Kek (Kabuklu)
Mercimekli Detoks Kabak Çorbası
Tavuklu Kinoa Bowl (Pcos Dostu – Doyurucu – Glisemik Yükü Dengeli)
Fırında Sebzeli Tavuk Baget (Videolu)
Proteinli Pankek
Hdabla | © 2025 |