Kubbe Tatlısı

Kubbe Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un( yaklaşık 4-5 bardak)
  • Hamurun ortasına koymak için bir kase dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Ceviz yahut antep fıstığı

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon

Kubbe Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritip kenara alalım.
  2. Şerbet için şeker ve suyu kaynatalım, limon sıkıp ılınmaya bırakalım.
  3. Eritilmiş tereyağını su ve sıvı yağ ile karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
  6. Ortasını parmakla oyalım, içine dövülmüş ceviz koyup kapatalım.
  7. Tatlıları fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkan tatlıyı 7-8 dk dinlendirip üzerine ılık şerbeti gezdirelim.
  9. Servis ederken üzerine ceviz yahut antep fıstığı serpelim.

Kubbe Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hibeş (Antalya’dan Gelen Lezzet)
Frambuazlı Beyaz Çikolatalı Kurabiye
Ispanaklı Patatesli Graten (Beşamel Soslu)
Çikolatalı Muffin (Su İle)
Kibrit Patates
Trakya Usulü Piliç Kapama
Hdabla | © 2025 |