Kubbe Tatlısı

Kubbe Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un( yaklaşık 4-5 bardak)
- Hamurun ortasına koymak için bir kase dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- Ceviz yahut antep fıstığı
Şerbet için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 4-5 damla limon
Kubbe Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı eritip kenara alalım.
- Şerbet için şeker ve suyu kaynatalım, limon sıkıp ılınmaya bırakalım.
- Eritilmiş tereyağını su ve sıvı yağ ile karıştıralım.
- Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
- Ortasını parmakla oyalım, içine dövülmüş ceviz koyup kapatalım.
- Tatlıları fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıyı 7-8 dk dinlendirip üzerine ılık şerbeti gezdirelim.
- Servis ederken üzerine ceviz yahut antep fıstığı serpelim.
Kubbe Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
