Kubbe Tatlısı

Kubbe Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un( yaklaşık 4-5 bardak)
  • Hamurun ortasına koymak için bir kase dövülmüş ceviz

Üzeri için;

  • Ceviz yahut antep fıstığı

Şerbet için;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon

Kubbe Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı eritip kenara alalım.
  2. Şerbet için şeker ve suyu kaynatalım, limon sıkıp ılınmaya bırakalım.
  3. Eritilmiş tereyağını su ve sıvı yağ ile karıştıralım.
  4. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım.
  6. Ortasını parmakla oyalım, içine dövülmüş ceviz koyup kapatalım.
  7. Tatlıları fırında kızarana kadar pişirelim.
  8. Fırından çıkan tatlıyı 7-8 dk dinlendirip üzerine ılık şerbeti gezdirelim.
  9. Servis ederken üzerine ceviz yahut antep fıstığı serpelim.

Kubbe Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yavru Kavurması (Tavuk Yemeği) (Aydın-Yenipazar Yemeği)
Çikolata Soslu Kurabiye
Mini Çıtır Tavuk Rosto
İncecik Ama Yumuşacık Hamurlu Pizza Tarifi
Tosbiş Kurabiye
Fırında Kıymalı Beşamel Soslu Patates
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet