Patates Mantısı

Patates Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 3 su bardağı su
Harç için;
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
İç sos;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş büyük sarımsak
Yağ sos;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz biber
Patates Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük uzunluk patatesi güzelce yıkayıp soyup dilimleyin daha kolay haşlanıyor. Suya koyun ve 20 dk kadar haşlayın.
- Sarımsağı güzelce ezip yoğurt ile karıştırın. Kaşarı rendeleyin hazır olsun.
- Haşlanmış patatesin birinci sıcağı çıkınca kaşar peyniri, tuz, pul biber, dereotu, karabiber ve kimyonu ekleyin güzelce karıştırın (ben hamur yoğurur üzere yoğurdum🤭).
- Patates harcınızdan ceviz büyüklüğünde koparıp yuvarlayın ve ortasını küçük halde açın.
- Bütün harç bittikten sonra yoğurt sarımsak karışımını ekleyin.
- Son olarak tereyağını eritip patateslerinizi süsleyin. Afiyet olsun.
Patates Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


