Ramazan Kahkesi

Ramazan Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 5 su bardağı un kontrollü
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Ramazan Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt, maya, şeker yoğurma kabına alınır, karıştırılır 20 dk bekletilir.
- Kalan gereçler ek edilerek pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurulur ,20 dk daha dinlendirilir.
- Görseldeki üzere biçim verilerek yağ yumurta pekmez karışımı üzerine sürülür, susam ve çörek otu serpilir.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir yemeye hazır deneyeceklere.
Afiyet olsun☺️.
Ramazan Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











