Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası

Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk kereviz
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan orta boy
- Tuz
- Karabiber
- Kemik suyu
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı un
Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri küçük doğruyoruz, düdüklüde haşlıyoruz.
- Tuz ve karabiber de az biraz tereyağı da koydum isteğe nazaran kemik suyu yağlı ise gerek yok bence ben tad versin diye azıcık koydum.
- Haşlandıktan sonra blenderdan çekiyoruz ocağa alıyoruz.
- Terbiyesi için yumurta sarısı, limon suyunu ve unu güzelce karıştırıp az biraz da çorbanın suyundan koyup homojen bir kıvam elde ediyoruz ve altı açıkken çorbamıza ekleyip karıştırıyoruz.
- Biraz kaynayınca kapatıyorum, çorbamız hazır.
Deneyenlere afiyet olsun.
Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
