Ev Yapımı Lahmacun

Ev Üretimi Lahmacun Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 kg un
- 1 paket yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 2,5 su bardağı su
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için:
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 konserve domates suyu
- 3-4 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarim yemek kaşığı biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- (isteğe nazaran kuyruk yağı ve 1 yemek kaşığı tereyağı)
Ev İmali Lahmacun Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun hazırlanışı: Yoğurma kabına su ve mayayı ekleyerek eritin.
- Sıvı yağ, süt, tuz ve azar azar unu ekleyerek yoğurun.
- Hamur yumuşak lakin ele yapışmayacak kıvamda olmalıdır
- Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- İç harcın hazırlanışı: Hamur mayalanırken iç harcı hazırlayın.
- Kıymayı bir kaba alın, ince doğranmış soğan, sarımsak, biberler ve maydanozu ekleyin.
- Domates suyu, kuyruk yağ, salçalar, baharatlar ve tereyağı da ekleyerek yeterlice yoğurun.
- Lahmacunun şekillendirilmesi ve pişirilmesi: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın ve tekrar 15 dakika mayalandırın
- Un serpilmiş tezgahta bezeleri ince açın.
- Açtığınız hamurların üzerine 2 yemek kaşığı kıymalı harç sürün. 1
- Fırında pişirme: evvelden ısıtılmış 200°c fırında 5-6 dakika pişirin. 1
- Sac pişirme: 5 dakika pişirin.
Ev İmali Lahmacun Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












