Tavuklu Arap Tava

Tavuklu Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 modül tavuk göğsü
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet sivri biber
  • 7-8 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı biber ve domates salçası
  • İsot

Tavuklu Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyalleri küçük küçük doğrayalım.
  2. Geniş bir kaba alıp baharatları, yağı ve salçayı ekleyerek karıştıralım.
  3. Pişireceğimiz tepsiye alıp karıştırdığımız kabı yarım çay bardağı kadar suyla çalkalayıp tepsiye gezdirelim.
  4. 180 derecede yarım saat üzeri yağlı kağıt kapalı pişirelim.
  5. Sonra fırından alıp karıştırıp gereksinime nazaran 15-20 dakika kadar daha pişirelim.

Tepsiden yerseniz daha lezzetli gelebilir 😊😊 afiyet olsun.

Tavuklu Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokum Gibi Soslu Tavuk Kanat
Lor Peynirinden Kahvaltılık Sürk
Milföyden Talaş Böreği (Anne Tarifi)
Sebzeli Tuzlu Kek
Fırında Sebzeli Tavuk But
Ağlayan Pasta
Hdabla | © 2025 |