Bal Peteği Poğaça Tarifi

Bal Peteği Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 ,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket maya(10 gram)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta

Ortalarına koymak için ;

  • Küp küp doğranmış kaşar

Üzeri için;

  • Kavrulmuş susam
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Bal Peteği Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabına ılık suyu, sütü, şekeri ve mayayı da alıp karıştıralım.
  2. Sonra sıvı yağ ve yumurtaları koyalım (yumurta sarısının birini üzerine sürmek için ayıralım).
  3. Unu ve unun üzerine gelecek halde tuzu koyalım.
  4. 1 saat mayalandırmaya bırakalım.
  5. 44 adet minik bezeler yapalım. İçlerine minik kaşar küplerini yerleştirelim.
  6. 24 adet susamsız 20 adet susamlı olacak.
  7. 20 adet susamlı olanları evvel su ile açtığımız pekmezli suya sonra susama bulayalım.
  8. Tepsimize yağlı kağıt serelim ve birinci evvel 5 adet sade poğaça hamurumuzu bitişik olacak biçimde sıralayalım.
  9. 6 adet susamlı poğaçalarımızı birbirlerine bitişik biçimde sıralayalım.
  10. 7 adet sade olan poğaçalarımızı bitişik olarak sıralayalım.
  11. Tekrar 8 adet susamlı olan poğaçalarımızdan bitişik olacak halde sıralayalım.
  12. 7,6,5 biçimde olacak bitirelim.
  13. Sade olanların üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim.
  14. 180 derecede 35 dakika pişirelim deneyeceklere afiyet olsun.

Bal Peteği Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Patatesli Kasarlı Yumurta
Nefis Brokoli Salatası Tarifi
Sadece Su İle Sütsüz Açma (Videolu)
Limonlu Bulut Kek
Tahinli Kurabiye
Nohut Ekmeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet